Cool gør det selv projekter, Cool have, Eksotiske planter:

Fransk park grøn og Phoenix Canariensis

20 Sep 2010 by admin, No Comments »

Meget mærkelig overskrift…men det er altså det denne artikel handler om.

Har du været på ferie i f.eks. Paris eller i en af de Franske middelhavs byer – og vandret gennem en park….har du helt sikkert lagt mærke til at alt er mørkegrønt. alt lige fra bænke, borde, stole, potter i metal og store plante kasser i træ…det er mørkegrønt.

Men at skaffe mørkegrønne potter osv. er næsten umuligt…og skulle det lykkedes ville de næsten være umulig at flytte med.

Men du kan ret hurtigt selv komme lidt af vejen, både billigt og let…

Min opgave var at omplante en Phoenix Canariensis palme der var ved at gro ud af den tidligere potte – forøvrigt en fed og i Danmark undervurderet palme…mere om det senere.

Denne palme tåler ikke ret meget frost, og skal derfor flyttes om vinteren – derfor er det ikke fedt at få den i en stor tung ler krukke - og der er ikke ret mange pæne plast krukker.

Så jeg ville prøve at lave en Fransk inspireret Jern krukke….i plast:

Jeg tog en tur i byggemarkedet og fandt en høj plante krukke i hård plast (den kan klare -20 grader)…og en bøtte mørkegrøn spraymaling der kan binde på plast.

Krukken blev hurtigt tørret af med silikone fjerner og spraymalet – det tager 10 min. Derefter borede jeg huller i bunden af krukken, fyldte dræn i bunden og derefter min egen “palme jord blanding”.

Palmen blev plantet – og det kommer helt sikkert til at virke når de sidste detaljer i mit Franske hjørne kommer på plads til foråret.

Phoenix Canariensis – en fantastisk palme som du bare må have!

Den stammer fra oprindelig fra de Kanariske øer og bliver i disse omgivelser op til 15 meter høj.

Den Kanariske Dadelpalme, som den kaldes kan klare let kortvarigt frost – så den skal helst overvintre indendørs ved mellem 5-23 grader…så den kan stå i stuen, vinterhaven, garagen…bare den ikke bliver udsat for væsentlig frost og har adgang til lidt lys.

I vækstperioden skal den have masser af sol, vand og lidt gødning….den er let og vokser fint i Danmark.

Min nu omplantede palme er ca. 160 cm. høj, og har en lille stamme.

Samtidig med at den er let at passe og fantastisk flot – er den meget rimelig at købe. Så skaf din Kanariske Dadelpalme allerede nu – og skab middelhavs stemning på terrassen, du vil ikke fortryde det!

...meget taknemmelig for at du deler:

Har du set:


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply


5 + = 13