Set på...:

Cool shoppingcenter

17 Sep 2011 by Jacobsen, No Comments »

Gallerier i Paris

Overdækkede gader med:

  • ...hyggelige små butikker
  • ...stemning man ikke finder andre steder
  • ...genialt ly på en regnvejrsdag

Har du fået set de obligatoriske seværdigheder i Paris? Eiffeltårn, Louvre og Triumfbuerne… Så er du måske ved at være klar til endnu mere af, hvad denne fantastiske by har at byde på. Et godt gemt og for nogles vedkommende også glemt sted er byens gallerier. Og her snakker vi altså ikke af den slags med billeder og skulpturer, men små hyggelige butikscentre.

Helt tilbage i 1800 tallet, fandt pariserne på at overdække små gader og passager for at indrette små butikker man kunne gå tørskoede rundt imellem. Nåee et shoppingcenter? Tja, det kan man godt kalde det. Men de har intet til fælles med vore dages enorme butikscentre i utallige etager, hvor man knap nok kan finde rundt og hvor man i bedste fald går ned med stress inden man når ud igen.

Her snakker vi små hyggelige strøg, med butikker og cafeer langs flot udsmykkede gulve, lofter og butiksruder. Oprindeligt var der 50. Men nu er der kun omkring 18 tilbage. Men man kan finde alt lige fra boghandlere, vinforhandlere, designforretninger (med danske designklassikere endda, som Wegner og Mogensen), restauranter og cafeer. Et af gallerierne er i virkeligheden én stor legetøjsforretning (Passage de Prince). Her finder du en butik KUN med Lego, en med dukker, en med spil og samlesæt, én med biler osv.  Vildt hyggeligt, også for børnene.

 

 

 

 

Indgangen til gallerierne er meget nemme at overse, når man går rundt i gaderne. I mange tilfælde er det bare en port. Men kig oven over porten. Her er der et skilt hvor der står Passage- eller Gallerie-et-eller-andet.

Her er et link til et Google map med Paris’ gallerier på et større kort. De er bestemt et besøg værd. Hvis man ellers kan finde dem ;o)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her Joue-club med ene forskellige legetøjsforretninger.

 

...meget taknemmelig for at du deler:

Har du set:


Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply


9 + = 15